Glasperler

Glasperler info

Perletyper - Glasperler

 
Glasperler har været fremstillet og brugt til smykker siden oldtiden og perlerne er ikke mindre populære i dag. Mange vælger også selv at fremstille glasperler af indkøbte glasstænger.

Glasperler fremstilles oftest ved at en glasstang opvarmes i en brænder, hvorefter en dorn (oftest en metalstang med et tyndt lag isolering) føres ind i glasstangen således at hullet i perlen opstår. Perlerne kan enten klippes af løbende eller man kan fremstille mange næsten ens perler ved at vente til hele glasstangen er blevet udhulet og så klippe dem varme bløde glasmasse i passende størrelser. Glasperlerne skal afkøles langsomt eller behandles i en afspændingsovn.

Typer af glasperler:

Cats eye perler

Cats eye perler er fremstillet af fiber optisk glas, som giver perlen en stribe som er mørk i midten og lys på begge sider. Cats eye perler ligner faktisk katteøjne hvor den lange iris også tilbagekaster lyset. Cats eye perler fås i stort set alle farver og perlene er nogle af de flotteste og mest eleganter glasperler på markedet. Cats eye perler er som regel runde, men de fås også som hjørneborede perler med kanter. 

Goldstone perler

Goldstone perler er hverken af guld eller sten. Goldstone perler fremstilles af glas og kobber. 

Lampwork perler

Lampwork perler kaldes sådan fordi de fremstilles med varme fra en blæselampe. Det er den mest almindelige metode i forbindelse med selv at fremstille perler. At fremstille perler med lampworkmetoden er ret tidskrævende og kræver også øvelse, men har man først fået tage på det, kan man fremstille super flotte perler selv. 

Millefiori perler

Millefiori betyder tusinde blomster, hvilket refererer til dem mange smukke former millefiori perler kan have. Typisk vil millefiori perler have form af blomster, blomstermønstre eller på lignende vis kunne associere til blomster. 

* inkl. moms, plus forsendelse